Opština Kolašin

Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za 2021

20.09.2021 Program za poboljsanje konkurentnostiPodsjećamo privrednike da je Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za 2021. godinu.

Programom za unapređenje konkurentnosti privrede za 2021. godinu predviđeno je sprovođenje pet programskih linija finansijske podrške i dvije programske linije nefinansijske podrške.

Predsjednik Bulatović čestitao 28. avgust Dan opštine Kolašin

Bato predsjednik

Poštovani sugrađani, svi vi koji ste poslednjih godina i decenija izabrali Kolašin za mjesto rada i života,

čestitam 28.avgust, Dan opštine Kolašin.

Koristim priliku da iskažem zahvalnost građanima Kolašina što su u dosadašnjoj borbi protiv pandemije korona virusa pokazali zavidnu disciplinu i organizovanost, ali i da ukažem molbu da tako nastave i dalje, kako bi sačuvali zdravlje i svoje poslovne resurse.

Naš i Vaš i Kolašin je i u mjesecima epidemije, bio i ostao veliko gradilište. Interesovanje investitora u tako teškim ekonomskim vremenima je pokazalo koliki su potencijali Kolašina, ali i naša spremnost i organizovanost da budemo kvalitetan servis svima koji hoće da ulažu u naš grad.

OPŠTINA KOLAŠIN OBEZBIJEDILA SREDSTVA ZA KUPOVINU ŠKOLSKOG PRIBORA ZA SVE PRVAKE

25.08.2021 Skolski pribor za prvake

Opština Kolašin će mališanima koji će u školskoj 2021/2022. godini pohađati I razred osnovne škole dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od po 50.00 eura. Radi se o iznosu od 3.250,00 eura.

Opština Kolašin je u saradnji sa osnovnim školama na teritoriji naše opštine pribavila spisak upisanih prvaka za predstojeću školsku godinu I isti dostavila knjižari sa kojom je sklopljen Ugovor o saradnji kako bi roditelji mogli da iskoriste dodijeljene vaučere. 

Čestitka predsjednika SO Milana Đukića povodom 28. Avgusta Dana opštine Kolašin

Milan predsjednik skupstina

28. avgust je simbol naših viševjekovnih napora da opstanemo i izgradimo bolji život u ovom dijelu Crne Gore. Istorijski kontinuitet stvaranja i stremljenja napretku, započet je izgradnjom Manastira Morače u 13. vijeku. Planiranju i formiranju našeg grada najviše je doprinio Kralj Nikola Petrović, a NOB i njene tekovine ostvarene u Kolašinu, odredile su njegovo mjesto u istoriji naše države i antifašističke Evrope. Moderna istorija Kolašina obilježena je društvenim i ekonomskim poduhvatima od kojih su poslednjih godina najznačajniji oni u turizmu, kulturi i sportu.  

PODRŠKA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta opštine opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu za 2021.godinu

02.10.2020 Zensko preduzetnistvo

Opština Kolašin je, u  cilju jačanja podrške ženskom preduzetništvu, a samim tim i unapređenja poslovnog ambijenta i  pospješivanja ekonomskog razvoja,  raspisala Javni konkurs za raspodjelu sredstava  opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu za 2021.godinu. Specifični ciljevi su otvaranje novih radnih mjesta, podsticanje konkurentnosti privrede, ohrabrivanje inovativnosti i kreativnosti, unapređenje turističkog proizvoda, diverzifikaciju turističke ponude i sl. ciljevi definisani strateškim dokumentima Opštine Kolašin.

Opština Kolašin