Opština Kolašin

JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA POVEĆANJE ZAPOSLENOSTI U KOLAŠINU I MOJKOVCU

Slika

 

Opštine Kolašin i Mojkovac u okviru projekta Povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu kroz obuku na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta (broj ugovora CFCU/MNE/182), koji je dio Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava – grant šeme „Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori“ finansiranog iz fondova Evropske unije u okviru 18 miliona vrijednog IPA II Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu (SOPEES 2015-2017), a koji se sprovodi uz podršku Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja i Odjeljenja za EU integracije, programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu ekonomskog razvoja, objavljuju dana 27.04.2022. godine

Održana ReLOaD obuka za NVO iz opštine(a) Kolašin i Mojkovac: Kako pripremiti i voditi projekte

30.11.2021 ReLOaD

U Mojkovcu je 07-08.03.2022. održana obuka “Upravljanje projektnim ciklusom” u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).

Opštine Pljevlja, Kolašin i Mojkovac i ReLOaD2 program su protekle nedjelje otvorile Konkurs nevladinim organizacijama za predaju projektnih prijedloga, a obuka je bila prilika da se NVO što bolje pripreme za projekte kojima bi aplicirali na ReLOaD2 Konkurs.

Deset učesnika učestvovalo je na dvodnevnoj obuci u Mojkovcu, koji je zainteresovanim predstavnicima nevladinih organizacija približio projektni proces EU i pisanje prijedloga projekata u skladu sa Metodologijom za transparentnu dodjelu sredstava NVO. Uz pomoć trenera, NVO su unaprijedile njihove pojedinačne projektne ideje.

Obilježavanje Svetog Save u Kolašinu

26.01.2022 Svetosavska akademija 1

Svetosavske akademije u Kolašinu imaju tradiciju dugu 22 godine, a organizovane su od strane Skupštine opštine Kolašin u saradnji sa Mitropolijom crnogorsko – primorskom, kulturnim i obrazovnim institucijama i organizacijama iz Crne Gore i Kolašina.

Tradicija obilježavanja Sv. Save će se nastaviti, ali ove godine u skladu sa mjerama i ograničenjima od korona virusa kao i preporukama Mitropolije crnogorsko – primorske. Naime, ovim povodom predsjednik Skupštine opštine Kolašin će u dogovoru sa Mitropolijom sredstva u iznosu od 2 000 eura, planirana za svetosavsku akademiju, preusmjeriti za nabavku medicinske opreme Domu zdravlja Kolašin i knjiga za osnovne škole na seockom području opštine Kolašin. Ovaj predlog Mitropolije je u skladu sa prosvetiteljskom misijom Sv. Save koja je ostavila neizbrisiv trag i doprinos obrazovanju i liječenju u srednjem vijeku.

JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA POVEĆANJE ZAPOSLENOSTI U KOLAŠINU I MOJKOVCU

01.04.2022 Poziv zaposljavanje

 

Opštine Kolašin i Mojkovac u okviru projekta „Povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu kroz obuku na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta(broj ugovora CFCU/MNE/182), koji je dio Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava – grant šeme „Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori“ finansiranog iz fondova Evropske unije u okviru 18 miliona vrijednog IPA II Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu (SOPEES 2015-2017), a koji se sprovodi uz podršku Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja i Odjeljenja za EU integracije, programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu ekonomskog razvoja, objavljuju dana 01.04.2022. godine

Čestitka za 8. mart predsjednika SO Kolašin Milana Đukića

Milan Djukic

Svim odbornicama u Skupštini opštine, svim saradnicama zaposlenim u lokalnoj upravi, opštinskim preduzećima i ustanovama, kao i svim ženama Kolašina, čestitam 8. mart, međunarodni Dan žena.

Ovaj praznik nas podsjeća da su žene u Crnoj Gori, kako kroz istoriju, tako i danas, bile i ostale oslonac porodice i društva. Koristim priliku da se svim ženama Kolašina zahvalim zato što su tokom krize izazvane korona virusom, rizikujući svoje zdravlje, dale nemjerljiv doprinos svim oblastima života našega grada. Ohrabrujem sve naše sugrađanke da uzmu većeg učešća u društvenom i političkom životu, jer veća zastupljenost žena može učiniti Kolašin boljim i ljepšim mjestom za život i smanjiti neprimjerene podjele u našem društvu.

Drage Kolašinke, želim vam da budete voljene, poštovane i uspješne i da ubuduće ostanete jedan od oslonaca zdravog, modernog i tolerantnog društva.

 

Predsjednik SO Kolašin

mr Milan Đukić

 

BOŽIĆNA ČESTITKA PREDSJEDNIKA SO KOLAŠIN MILANA ĐUKIĆA

Predsjednik Skupstine M DJ

U ime Skupštine opštine Kolašin i u svoje lično ime svim građanima Kolašina pravoslavne vjeroispovijesti i sveštenstvu Mitropolije crnogorsko - primorske, čestitam Badnji Dan i Božić !

Božić je naš najradosniji praznik koji uvijek iznova podsjeća na najveće vrijednosti u životu svake zajednice. Naša srca treba da budu otvorena za praštanje i pomirenje, da zajedno u miru i slozi proslavimo božićne praznike.

Želim da svjetlost Badnjaka i Božića probudi novu nadu i snagu koja će nas voditi kroz 2022. godinu kako bismo se izborili sa svim zdravstvenim i drugim iskušenjima koja nas očekuju. Neka Badnji dan i Božić svim građanima Kolašina donese donesu zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i blagostanje.

Mir Božji, Hristos se rodi!

 

Opština Kolašin