Opština Kolašin

Novi servis za građane: OPŠTINA KOLAŠIN UVELA“SISTEM 48”

 

Sistem 48

Građanima Kolašina i njegovim posjetiocima, biće na raspolaganju novi kanal komunikacije koji će doprinijeti  kreiranju efikasne, odgovorne i moderne gradske uprave.

Riječ je o “SISTEMU 48”, najbržem i najefikasnijem servisu, koji građanima omogućava da u bilo koje vrijeme i na jednostavan način prijave komunalni problem putem web portal: http:// kolasin.sistem48.me, i-mejl adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 068 898 833 i prate status rješavanja prijava.

Konferencija Pametni gradovi - razmjena iskustava održana u Budvi

20.09.2022 Koferencija pametni gradovi 1

Sekretar za finansije, imovinu i ekonomski razvoj dr. Dragan Bulatović i savjetnik za informacione tehnologije Nikola Krneta prisustvovali su konferenciji „Pametni gradovi – razmjena iskustava“, koju je organizovala Zajednica opština Crne Gore uz podšku EU instrumenta – TAIEX, u Budvi 14. i 15. septembra 2022.godine. Na konferenciji su predstavljeni primjeri procesa digitalizacije na lokalnom nivou iz Slovenije i Hrvatske, koje su prezentovali učesnici iz Rijeke, Karlovaca, Kranja, Idrije i Udruge gradova Republike Hrvatske.

Zaprašivanje komaraca na teritoriji opštine Kolašin 05.09.2022

17.05.2017 Zaprasivanje komaracObavještavamo građane, posebno pčelare kako bi mogli zaštiti svoje košnice, da ćemo dana 05.09.2022 u večernjim satima izvršiti zaprašivanje komaraca na teritoriji Opštine Kolašin.

U slučaju lošeg vremena akcija se odlaže, a o narednom terminu bićete blagovremeno obaviješteni.

Takodje, želimo da napomenemo da zaprašivanje komaraca nema efekta kada je temperatura ispod 19 ̊C, odnosno preko 30 ̊C, pa s tim u vezi moramo se pridržavati temperaturne skale za područje opštine Kolašin i prema istoj napraviti plan rada i mapiranje kada su komarci najaktivniji, a sam postupak zaprašivanja najefikasniji.

 

 

 

ŠĆEPANOVIĆ OBIŠLA ZAVRŠNE RADOVE NA DIONICI AUTO-PUTA KOD MATEŠEVA

24.09.2022 Obilazak zavrsnih radova auto put 1

Predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović, obišla je završne radove dionice auto-puta “Princeza Ksenija” na potezu  od petlje “Mateševo” koja auto-put povezuje sa regionalnim putem Kolašin – Mateševo. U toku je postavljanje habajućeg, tj. završnog sloja asfalta na dijelu izlaska s auto-puta, u dužini 1,4km, koji je na dan otvaranja auto-puta ostao nezavršen.

Turizam i poljoprivreda, strateške grane razvoja naše opštine

06.09.2022 tutizam i poljoprivreda strateske grane razvoja 1

Sekretar za finansije imovinu i ekonomski razvoj dr Dragan Bulatović zajedno sa savjetnicima za poljoprivredu u opštinskom Agrobiznis centaru Žanom Mirković i Bojanom Despotovićem posjetio je poljoprivredno gazdinstvo u Gornjem Lipovu, čiji nosilac je Gordana Dulović koja je aplicirala za podsticajnu Mjeru 11 - podrška za nabavku jednoosovinksih pogonskih mašina snage do 12 KW i priključaka za jednoosovinsku i dvoosovinsku mehanizaciju.

Podrška vrijednim poljoprivrednicima

18.08.2022 Podrska poljoprivrednicima 2

Sekretar za finansije imovinu i ekonomski razvoj dr Dragan Bulatović zajedno sa savjetnicima za poljoprivredu u opštinskom Agrobiznis centaru Žanom Mirković i Bojanom Despotovićem posjetio je poljoprivredno gazdinstvo u Gornjem Lipovu čiji nosilac je Perović Milan koji je aplicirao za podsticajnu Mjeru 2 pomoć povrtarskoj proizvodnji (nabavka plastenika).

Opština Kolašin