Opština Kolašin

BULATOVIĆ I MEDENICA PRISUSTVOVALI OTVARANJU VOJNE VJEŽBE „ZAJEDNIČKI IZAZOV 2019“

18 09 2019 IZAZOV Vojnici otvaranje

Milosav Bulatović, predsjednik opštine i Danilo Medenica, potpredsjednik opštine, prisustvovali su svečanom otvaranju multinacionalne vojne vježbe „Zajednički izazov 2019“ koja se održava na području kolašinske opštine.

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI SA NVO JUVENTAS: zajedno u borbi protiv vršnjačkog nasilja

13.09.2019 Saradnja NVO Juventas

Predsjednik opštine Milosav Bulatovič i izvršna direktorica NVO Juventas, Ivana Vujović, juče su potpisali Sporazum o saradnji u sklopu projekta „Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama“ koji je podržan od delegacije EU u Crnoj Gori.

KOLAŠIN SE KANDIDOVAO ZA ORGANIZACIJU MOSI-ja 2021 GODINE

Milan Djukic

Nakon preko tri decenije aktivnog učestvovanja na MOSI-ju, Kolašin se kandiovao za organizaciju ove manifestacije koja je medju najmasovnijim okupljanjima amaterskog sporta u regionu.

Prvi korak u toj proceduri je bio da Skupština opštine donese zvaničnu Odluku o kandidovanju za organizaciju Medju omladinskih sportskih igara. Na sjednici održanoj 7.septembra, donesena je takva odluka kojom je i formalno započela „borba“ za organizaciju MOSI-ja.

PRIJEM ZA 17-GODIŠNJU ANDJELU MILOŠEVIĆ: stipendistkinju Osmangazi Univerziteta u Eskišehiru u Turskoj

15.09.2019 Prijem Andjela Milosevic

Kada se sa u školu krene sa 5 godina, onda se škola zavoli ranije i zavoli se više. Tako je bilo i sa Andjelom Milošević. Sa 17 godina je završila srednju školu i potvrdila talenat za strane jezike koji su davno otkrili njeni nastavnici u Mateševu, područnom odjeljenju OŠ Radoslav Jagoš Vešović iz Bara Kraljskih. Kao mlada osoba koja je temeljno ovladala i turskim jezikom, dobila je stipendiju da nastavi školvanje u Turskoj.

Delegacija Loveča u posjeti Kolašinu. Otvorena izložba ,,Gradovi govore" . Zajednički prijem u ambasadi Bugarske u Podgorici

11.09.2019 Delegacija Loveca u posjeti KL 1

Saradnja sa bugarskim gradom Lovečom, sa kojim je potpisan Sporazum o prijateljstvu i pobratimstvu, već ima konkretne učinke. Radi se o projektu „Gradovi govore“ a nakon izložbe kojom je Kolašin predstavljen u Loveču i u Kolašinu je otvorena izložbu koja je predstavila ovaj bugarski grad.

Uručene knjige prvacima u osnovnim školama na području opštine

09.09.2019 Urucene knjige prvacima 1

Potpredsjednik opštine, Bojan Kuburović uručio je 59 kompleta udžebenika za prvi razred učenicima koji su ovoga septembra počeli osnovno školovanje. On je poželio puno dobrih ocjena i dosta zanimljivih školskih časova i prvacima i ostalim učenicima osnovnih škola u Kolašinu, Dragovića Polju, Medjuriječju, Manastitu Morači i Barama Kraljskim.

Opština Kolašin