Opština Kolašin

Poljoprivrednim proizvođačima iz četiri opštine uručene mašine i oprema za pakovanje proizvoda

27.02.2021 Projekat Srce Sinjavine 1

Mašine i oprema za pakovanje proizvoda kojim će se povećati njihov kvalitet i plasman na tržištu uručen je danas poljoprivrednim proizvođačima iz Danilovgrada, Mojkovca, Kolašina i Žabljaka.

Predsjednica opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević kazala je da četiri opštine i poljoprivredne proizvođače ne veže samo prijateljstvo i poslovna saradnja, već i obaveza prema viševjekovnoj tradiciji zajedničkog korišćenja katuna Sinjajevine.

„Pred redovnih servisa podrške od Države i opština, iskoristili smon mogućnost da dodatno osavremenimo poljopriovrednu proizvodnju i plasman mliječnih proizvoda sa katuna Sinjajevine. Zahvaljujući programu Kraljevine Norveške, u okviru projekta „Norveška za vas“ koji implementira UNOPS Kancelarija u Podgorici, imamo priliku da se ovako lijepim povodom danas okupimo“, navela je Kovačević.

OPŠTINSKI TIM ZA ZAŠTITU I SPASAVANJE: borba protiv epidemije, borba za turističku privredu

18.02.2021 Opstinski tim za zastitu i spasavanje sastanak sl 1

Apelujemo na savjest i svijest gradjana jer svaka donesena mjera zavisi od toga kako je gradjani poštuju. Posebno pratiti sahrane i rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata kao i skijališta. Tražiti da sanitarna inspekcija bude prisutnija u gradu kako bi se spriječilo ne poštovanje rješenja o izolaciji i samoizolaciji. Uspjeti u kompleksnom zadatku da se podrži turistička i ugostiteljska privreda ali i da se poštuju mjere.

Ovo su glavne poruke sa sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje koji je analizirao situaciju u Kolašinu kada je u pitanju epidemija korone. Milosav Bulatović, predsjednik opštine i Opštinskog tima je konstatovao zajedničke napore Doma zdravlja, Odjeljenja bezbijednosti, Komunalne policije, svih ostalih institucija koji su doveli da se odgovorilo izazovu epidemije.

PREDSJEDNIK BULATOVIĆ PRIMIO DELEGACIJU ODJELJENJA BEZBIJEDNOSTI KOLAŠIN: Sreten Popović najbolji policajac u 2020. godini

01.01.2021 Prijem policajaca 1

Predsjednik opštine Milosav Bulatović oragnizovao je prijem za Sretena Popovića najboljeg policajca u tekućoj godini kao i za Miliju Vukanića,načelnika OB Kolašin i komandira Vanju Miletića.

Načelnik Vukanić se zahvalio na prijemu i na dobroj saradnji sa lokalnom upravom.Po svim parametrima Kolašin važi za bezbjedan grad a to potvrdjuju i njegovi gradjani.Za najboljeg policajca smo izabrali Sretena Popovića koji je najbolji medju dobrima,istakao je Vukanić.

POČELO SANIRANJE UDARNIH RUPA NA GRADSKIM ULICAMA: ugradjuje se preko 40 tona asfalta

26.02.2021 Krpljenje rupa 1

Povoljni meteo uslovi su iskorišteni da se počne sa saniranjem udarnih rupa na gradskim ulicama. Ovaj značajni posao je inicirao i finansira ga Sekretarijat za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj dok radove izvodi Komunalno preduzeće.

PRAZNIČNA PORUKA PREDSJEDNIKA BULATOVIĆA GRADJANIMA KOLAŠINA: zdravlja i sreće, tolerancije i gradjanskog razumijevanja

Milosav Bato Bulatovic

Predsjednik opštine Milosav Bulatović je čestitao Novogodišnje i Božićne praznike gradjanima Kolašina i poželio i dobro zdravlje i ličnu i porodičnu sreću.

Novogodišnja čestitka predsjednika SO Kolašin

Milan Djukic So Kolasin

Svim građanima Kolašina čestitam novu 2021. godinu, u kojoj im želim zdravlje, uspjeh, ličnu i porodičnu sreću!

Protekla 2020. je bila jedna od najtežih u modernoj istoriji Crne Gore. Posledice od korona virusa pogodile su sve građane Kolašina, Crne Gore i svijeta. Zato ne možemo da se ne prisjetimo sugrađana koji su nas prerano napustili zbog zdravstvenih posledica izazvanih korona virusom. Takođe, ne smijemo zaboraviti da je značajan broj naših građana trenutno zaražen i da pati od posledica korona virusa, zbog čega im želim brz oporavak.

Opština Kolašin