Opština Kolašin

Sinjavinski maraton održan po osmi put: Na skijama od Kolašina do Žabljaka

20.03.2019 Sinjavinski maraton 1

Tradicija nekadašnjeg osvajanja planine na skijama koja se prije skoro pola vijeka počela dešavati u „izvodjenju“ pripadnika JNA i Teritorijalne odbrane, nastavljena je po osmi put. Preko 40 učesnika Osmog Sinjavinskog maratona su spojili Kolašin i Žabljak atraktivnim predjelima planine.

Prema riječima Mikana Medenice, izvršnog direktora NVO Natura koja je sa LTO i Crvenim krstom Kolašina i podrškom Opštine, organizator Sinjavinskog maratona, manifestacija je u potpunosti uspjela a pratili su je i povoljni meteo uslovi.

Ministar odbrane Predrag Bošković potvrdio : Vojni poligon na Sinjavini neće uništiti životnu sredinu

09.03.2019 Ministar Boskovic posjeta 1

Svi koji su vezani za planinu Sinjavinu, svi koji koriste puteve ka toj planini, imaće koristi od izgradnje poligona Vojske Crne Gore. Otvaranje poligona nije samo dobro za VCG već i za opštinu. Tako će stijena koja će biti podignuta na poligonu, istovremeno biti i novi turistički sadržaj za ljubitelje planinarenja i alpinizma, istakao je Predrag Bošković, ministar odbrane nakon jučerašnjeg radnog sastanka sa rukovodstvom kolašinske opštine

Peti Bjelasički maraton u subotu na Ski centru ,,Kolašin 1600"

27.02.2019 Bjelasicki maraton 2019

Jedinstvena turističko sportska manifestacija, Bjelasički maraton će se u subotu po peti put održati na atraktivnim sniježnim prostorima planine Bjelasice. Ovoga puta će start i cilj biti na novootvorenom Ski centru Kolašin 1600.

Predsjednik Bulatović razgovarao sa Mihailom Trpkoskim, ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori

17.03.2019 Bulatovic Trpkoski posjeta 1

Kako dobre medjudržavne odnose izmedju Crne Gore i Sjeverne Makedonije, potvrditi konkretnom saradnjom na lokalnom nivou, razgovarali su Mihailo Trpkoski amasador Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori i Milosav Bulatović, predsjednik opštine koji ga je primio u svom kabinetu.

Agrobudžet predstavljen poljoprivrednicima u Lipovu i Gornjoj Morači

07.03.2019 Agrobudzet

Šta sve nudi ovogodišnji Agrobudžet od preko 52 miliona eura, objašnjeno je poljoprivrednicima u Lipovu i Gornjoj Morači od strane predstavnika Savjetodavnih službi Ministarstva poljoprivdede i ruralnog razvoja.

Kako je kazao Ratko Pejić, predsjednik Udruženja proizvodjača lisnatog sira, do sada nije bila praksa da se Agrobudžet predstavlja po selima ali su ove godine odlučili da obidju područja gdje ima domaćina i farmera.

Priznanje za Željka Darmanovića, komandira Službe zaštite i spasavanja

27.02.2019 Zeljko Darmanovic

Ministarstvo unutrašnjih poslova je dodijelilo Plaketu zaštite i spasavanja Željku Darmanoviću, komandiru Službe zaštite i spasavanja.

Kako se ističe u obrazloženju Plaketa se dodjeljuje za višegodišnji radi dvodecenijsko profesionalno obavljanje poslova komandira.

Za nesebično pružanje pomoći u otežanim uslovima, na nepristupaćnim terenima tokom elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa. Kao i zbog vrhunskih rezultata i afirmacije Službe zaštite i zaštite na području opštine Kolašin, kaže se u obrazloženju.

Opština Kolašin