Opština Kolašin

ČETVRTI MEDJUNARODNI FESTIVAL KARIKATURE „KOLAŠIN 2019“: Prva nagrada Miljanu Obreniću

KARIK Fest 2019 tri nagradjene karikature

Crnogorac u zakrpljenom „ođelu“, izvadio novčanik u kojem nema ni eura ali zato ponosno „viri“ četiri-pet članskih karata političkih partija. To je poruka pobjedničke karikature Četvrtog Medjunarodnog festivala karikature „Kolašin 2019“ čiji je autor Miljan Obrenić iz Crne Gore. Drugo mjesto je je osvojio Nima Šahmiri a treću Milenko Kosanović iz Srbije koji su putem video bima zahvalili na nagradama.

KOLAŠIN I BUGARSKI LOVEČ I ZVANIČNO POSTALI GRADOVI – PRIJATELJI: mogućnosti saradnje na svim nivoima

1

Gradonačelnica Loveča Kornelija Makarova i predsjednik Kolašin Milosav Bulatović, potpisali su Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa izmedju dvije opštine. Sporazmom su dvije opštine potvrdile svoju opredijeljenost u sprovodjenju politike prijateljstva i medjunarodne saradnje i stvaranju konkretnih društvenih i ekonomskih veza izmedju Loveča i Kolašina.

Obavještenje za građane i pčelare na teritoriji opštine Kolašin

17.05.2017 Zaprasivanje komarac Obavještavamo građane o akciji zaprašivanja komaraca koja će se obaviti 05.07.2019 godine u večernjim satima na teritoriji opštine Kolašin, a posebno pčelare kako bi mogli zaštititi svoje košnice. U slučaju lošeg vremena akcija se odlaže, a o narednom terminu bićete blagovremeno obaviješteni. Takođe želimo da istaknemo da zaprašivanje komaraca nema efekta kad temperatura padne ispod 19 ̊ i pređe preko 30 ̊, pa se samim tim moramo upravljati spram vremenskih uslova.

 

 

OBILJEŽEN DAN USTANKA I DAN DRŽAVNOSTI:vječne poruke 13-og jula

1

Kao i svakog 13 jula,u organizaciji Udruženja boraca i antifašista, Kolašinci su se okupili na spomen kompleksu, na Brezi, da obilježe Dan ustanka crnogorskog naroda i Dan državnosti.

Prisutne je pozdravio Gojko Vlahović, predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Kolašina.

Predsjednik Skupštine opštine Kolašin čestitao Dan državnosti

Milan Djukic

Svim građanima opštine Kolašin i Crne Gore, u ime Skupštine opštine Kolašin i u svoje lično ime čestitam Dan državnosti!

13. jul je najveći državni praznik jer objedinjuje sve naše entitete koji tvore crnogorko građansko društvo. On nas uvijek podsjeća da narodna sloga i jedinstvo moraju biti iznad svake podjele i razdora. 

Predsjednik opštine primio Đura Bojića, najboljeg polaznika Policijske akademije u Danilovgradu

04.07.2019 Bulatovic Bojic prijem

Predsjednik opštine Milosav Bulatović, primio je mladog Kolašinca, Djura Bojića koji je proglašen za najboljeg polaznika desete generacije polaznika Policijske akademije u Danilovgradu. Tom prilikom mu je uručio prigodne poklone i izarzio zadovoljstvo što mladi sugradjani ostvaruju zapažene rezultate kada odu na školovanje.

Opština Kolašin