Opština Kolašin

POZIV ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE ZA UČEŠĆE NA RADIONICI ,,UTVRĐIVANJE PREDLOGA PRIORITETA RELOAD2 KONKURSA”

30.11.2021 ReLOaD

Opštine Pljevlja, Mojkovac i Kolašin i projekat ReLOaD pozivaju zainteresovane nevladine organizacije sa teritorije njihovih opština na radionicu pod nazivom „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 konkursa“, koja će se održati 8. decembra ove godine, sa početkom u 9.00 sati u maloj Skupšinskoj sali Opštine Pljevlja, u Pljevljima.

 

 

 

 

 

Počela praktična obuka za otkrivanje kvarova na vodovodnoj mreži

10.11.2021 obuka kvarovi na mei vodovod 1

Radnici vodovodnog preduzeća u Kolašinu počeli su danas desetodnevnu obuku za otkrivanje kvarova na vodovodnoj mreži u okviru prekograničnog projekta, koji finansira EU.

Cilj obuke je da se, pored pasivne kontrole koja podrazumijeva popravku vidljivih curenja, pristupi aktivnoj kontroli, odnosno kontinuiranom praćenju i smanjivanju gubitaka traganjem za neprimijećenim curenjima kako bi se smanjili gubici vode.

Aktivna kontrola curenja je proaktivan pristup gdje osoblje vodovodnog preduzeća koristeći opremu za detekciju, istražuje na terenu kako bi locirali curenja.

Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za 2021

20.09.2021 Program za poboljsanje konkurentnostiPodsjećamo privrednike da je Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za 2021. godinu.

Programom za unapređenje konkurentnosti privrede za 2021. godinu predviđeno je sprovođenje pet programskih linija finansijske podrške i dvije programske linije nefinansijske podrške.

Budžet za sve građane 2022. godine

Budzet za gradjane 2022

Drage kolašinke i kolašinci,


Sekretarijat za finansije imovinu i ekonomski razvoj je pripremio vodič  „Budžet za sve  građane 2022“ koji na jednostavan i slikovit način prikazuje kako Opština Kolašin prikuplja, raspodjeljuje i troši sredstva iz Budžeta. Odgovornost za rješavanje zajedničkih problema i stvaranje pretpostavki za ljepšu budućnost je na svima nama, zato vas pozivamo da se, putem Javne rasprave, uključite u budžetski proces i date konstruktivne predloge, sugestije i kritike, sa ciljem da što realnije planiramo i što pravednije usmjerimo budžetska sredstava za 2022.godinu.

Vrijedna vodovodna oprema stigla u Kolašin

1

Specijalizovana vodovodna oprema koja će omogućiti kvalitetnije i redovnije vodosnabdijevanje u Kolašinu nabavljena je u okviru EU projekta “Unapređenje upravljanja vodosnabdijevanjem u urbanim i ruralnim dijelovima opština Kolašin i Rogatica”.

Opština Kolašin