Opština Kolašin

Više od 350.000 eura od Kraljevine Norveške za otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori

Norveska za vasPodgorica, 25. jun. 2019. – Kraljevina Norveška izdvojila je 350.000 eura za javni poziv kojim će pružiti podršku novim preduzetnicima, mikro i malim preduzećima da otvore nova radna mjesta, u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora“. Do 10. avgusta 2019. godine, projektne prijedloge za dodjelu bespovratnih sredstava mogu podnijeti registrovani pravni subjekti iz 16 opština obuvaćenih projektom, a vrijednost podrške može biti od 5.000 do 10.000 eura.

Ovaj javni poziv ima za cilj da poveća mogućnosti za zapošljavanje u nerazvijenim područjima Crne Gore kroz razvoj privatnog sektora stvaranjem novih radnih mjesta. Poziv je namjenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima orijentisanih ka proizvodnji i uslugama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Danilovgrada, Gusinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Plava, Pljevalja, Rožaja, Šavnika, Ulcinja i Žabljaka, registrovanim u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018. godine.

Svi privrednici kojima budu odobrena bespovratna sredstva, biće u obavezi da finansijski učestvuju u visini od 10 odsto u gotovini od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas – Crna Gora“. Informativne sesije na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održane tokom jula 2019. u nekoliko opština koje su obuhvaćene pozivom.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 

Pozivamo Vas da učestvujete na info-sesiji koja se odnosi na dodjelu grantova preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, a u okviru projekta „Norveška za vas  - Crna Gora“

Info-sesija će se održati u petak, u Maloj sali Centra za kulturu, sa početkom od 14.00 časova i trajaće ukupno oko dva sata.

Više detalj o pozivu možete naći na ovom linku https://www.norveskazavas.me/konkursi/javni-pozivi. Dostavljanje aplikacija je otvoreno do 10-og avgusta 2019 godine, a ono što je vrlo bitno je da se aplikacije podnose na crnogorskom jeziku i da je u prvoj fazi proces aplikacije rasterećen administrativnim potvrdama.

 

 

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Kolašin