Opština Kolašin

PROGRAMSKA LINIJA ZA PRUŽANJE MENTORING USLUGA U OKVIRU PROGRAMA ZA UNAPREĐENJE KONKURENTNOSTI PRIVREDE

12.08.2020 Monitoring

Ministarstvo ekonomije objavilo Javni poziv za Program za unapređenje konkurentnosti privrede za 2020. godinu, u okviru koga je i Programska linija za pružanje mentoring usluga. Detalje poziva možete pogledati na sljedećem linku:

http://www.mek.gov.me/vijesti/229959/Javni-poziv-za-ucesce-u-postupku-dodjele-sredstava-za-Program-za-unapredenje-konkurentosti-privrede-za-2020-godinu.html

BULATOVIĆ I DJUKIĆ PRIMILI STRUČNI ŠTAB KADETSKE REPREZENTACIJE CRNE GORE: ponuda sportskog turizma prepoznatljivost Kolašina

07.08.2020 Prijem kadetske reprezentacije 1

Nakon pionirske fudbalske reprezentacije koja se u junu pripremala u „maloj varoši“, sada je na pripremama kadetska reprezentacija a dolaze i ostale mladje selekcije. Na taj način se, u otežanom ambijentu zbog korona virusa, održava kontinuitet sportsko-turističke posjete, istaknuto je na prijemu stručnog štaba kadetske reprezentacije.

Milosav Bulatović, predsjednik opštine je izrazio zadovoljstvo što je u razgovorima potvrdjeno da Kolašin ima sve uslove za sportske pripreme i sportski turizam.

UREĐENJE GRADSKE SAOBRAĆAJNE INRASTRUKTURE: asfalt "stigao" do naselja na Lugu, asaltiraju se i druge gradske ulice

29.07.2020 Asfaltiranje 1

Kontinuirano radimo na uređenju gradske saobraćajne infrastrukture i nastavljamo sa asfaltiranjem gradskih saobračajnica i lokalnih puteva. U ovoj fazi asfaltiramo saobraćajnice kroz naselje na Lugu koje je formirano prije 20 godina i prvi put sada dobija asfaltirane i uređene ulice u dužini od bilizu jednog kilometra. Naselje ima i značajan broj školske djece, istakla je Ljiljana Rakočević, sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora, komunalne poslove i saobraćaj.

POTPREDSJEDNIK VLADE SIMOVIĆ I PREDSJEDNIK OPŠTINE BULATOVIĆ: država investirala i stvorila uslove, sada u Kolašin investiraju i drugi

12.08.2020 Bato simovi sastanak

Na radnom sastanku kojeg su Milutin Simović, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i Milosav Bulatović, predsjednik opštine, imali sa predstavnicima drvopreradjivača istaknuti su značajni rezultati postignuti u ovoj oblasti ali i u drugim privrednim sferama.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović je kazao da je država investirala u Kolašin i tako stvorila uslove da u ovaj grad investiraju i drugi.

PREDSJEDNIK BULATOVIĆ: stvaramo uslove za kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu,otvoren stacionar nakon 27 godina

07.08.2020 Donacija Dom zdravlja 1

Defibrilator, dva EKG dvanaestooksaalna aparata i spirometar koji je namijenjen i za ambulantu i za stacionar, donacija je kompanije „Novartis“ Domu zdravlja. Na ovaj način se stvaraju uslovi za povećanje kvaliteta primarne zdravstvene zaštite.

Nikola Antović, sekretar Ministarstva zdravlja je podsjetio da su ulaganja u kolašinski Dom zdravlja od 2018 godine iznosila više od 350.000 eura.

MINISTAR ODBRANE PREDRAG BOŠKOVIĆ U RADNOJ POSJETI KOLAŠINU: nastavak uređenja puteva, promocija vojnog poziva

23.07.2020 Posjeta Ministra Boskovica 1

Inžinjerijska četa Vojske Crne Gore je u prošloj godini rekonstruisala skoro 30 kilometara seoskih puteva i puteva ka katunima.I ove godine nastavljamo sa tim kako bi bili pravi partneri lokalnoj upravi ali i pomogli domaćinima koji žive na selima. Ovo je istakao Predrag Bošković, ministar odbrane Crne Gore na radnom sastanku sa Milosavom Bulatovićem, predsjednikom Opštine, Milanom Djukićem, predsjednikom SO-e, Bojanom Kuburovićem, potpredsjednikom opštine i ostalim saradnicima.

Opština Kolašin